Utbildning för ungdomar och vuxna i

Älvkarleby kommun

GenvägarNytt på webbplatsen

Nytt år och nya möjligheter

En del nyheter rent organisatoriskt blir det.

Vi startar med delkurser i svenska som andra språk, engelska och matematik på grundläggande nivå.

Nu gäller en ny rättighet att läsa in särskild behörighet till högskola inom Komvux.

Vår kommun kommer att söka statliga medel till yrkesutbildningar på nytt sätt i år men fortsatt i samverkan med Gävle, Sandviken, Hofors och Ockelbo kommun. Även möjligheter finns till samverkan med Uppsala-kommunerna.

Samarbetet med Arbetsförmedlingen och flera andra myndigheter och organisationer fortsätter. Det kan till exempel gälla utbildningskontrakt och insatser kring att få unga i arbetet eller studier.

Vi är glada att kunna välkomna många elever, både nya och fortsättare. Vi jobbar hårt på att undvika krockar för de som även läser i andra kommuner och vi gör en hel del individuella lösningar.

Vi får fortsätta att vara trångbodda i avvaktan på tillgång till den sista delen i den rustning som skett.

Evabritt

 

 

 

 

Trevligt att vara igång igen och få träffa alla trevliga elever!

Så är vi tillbaka efter en ledighet för många men även en arbetsperiod för andra. I år startar vi med alla verksamheter på plats och inga ljud av borrar och andra verktyg som förra våren och hösten. På övre planet har vi nu också en liten diskbänk med vatten och avlopp i elevkafeterian eftersom den förväntade sista delen i rustningen och utbyggnaden inte påbörjats.De flesta grupperna är fulltecknade och inte så många fler klan tas in utom på de kontinuerliga kurserna och på distans. Grundläggande samhällskunskap och grundläggande engelska kan i vissa fall ta fler deltagare.

 

 

Påsken kommer tidigt i år. Kan vara bra att ha längre sammanhängande tid under april och maj för att slutföra de kurser vi har på plats. Allt har gått bra under den först delen av 2016. vi har fortsatt att inreda våra rustade och nytillkomna lokaler så att de ska bli ändamålsenliga och uppfylla de krav vi har på att tekniken ska gå att använda på ett pedagogiskt bra sätt. Tillströmningen till Sfi är fortsatt stor och det finns en kö trots flera intag redan under detta år. Vårt problem är att den sista delen av tillbyggnaden inte kommit till stånd. Det betyder att ett helt elevutrymme, fler arbetsrum och en stor undervisningssal fattas. Ingen tidsplan har gått att få. Tack vare den goda stämning och den respekt alla visar varandra har vi klarat ytterligare tre månader.

GLAD PÅSK

önskar Evabritt

Underkategorier